ART besorolást kapott boszniai–német–francia–iráni film (100 perc)

ENNEK A FILMNEK A FORGALMAZÁSI JOGA LEJÁRT.

Kelet-Boszniában járunk, 1997-ben. A háború által letarolt Slavno városában él hat nő, egy nagypapa, négy lány és egy kisfiú. Rokonaik és barátaik mind meghaltak, de a holttestük soha nem került elő. Mikor leesik az első hó, teljesen elzárja a falut a külvilágtól, életveszélybe sodorva ezzel a túlélőket.

Alma, a fiatalasszony vezetésével a falubeliek úgy próbálnak meg kitörni a nyomorból, hogy szilvalekvárt, gyümölcsöt és zöldséget árulnak az elhagyott országút mellett. A faluba hamarosan két üzletember érkezik, akik pénz kínálnak azért, ha kiköltöznek a házaikból.

A lakosok komoly döntés előtt állnak: ha elfogadják az ajánlatot, talán megmentik az életüket, de a lelküket eladják. A feszültséget tovább fokozza, hogy az üzletemberek Slavnóban rekednek.

A megrázó dráma elnyerte a Cannes-i Filmfesztivál Kritikusok Hete szekciójának fődíját, valamint Aida Begic-et jelölték az Év Felfedezettje Európa Filmdíjára. A Hót ezen felül olyan városok nagynevű fesztiváljain vetítették, mint Szarajevó, Toronto, Chicago, Varsó, Hongkong és Róma.

Műfaj:

történelmi

Korhatár:

12

Rendezte:

Aida Begic

Írta:

Aida Begic

Főszereplők:

Jasna Beri | Sadzida Setic | Zana Marjanovic

Szereplők:

Vesna Masic

Megjelenés:

2010. 06. 17.