a
Lorem ipsum dolor sit amet, consecte adipi. Suspendisse ultrices hendrerit a vitae vel a sodales. Ac lectus vel risus suscipit sit amet hendrerit a venenatis.
12, Some Streeet, 12550 New York, USA
(+44) 871.075.0336
silverscreen@edge-themes.com
Links
Follow Us
 

Oda az igazság

ART besorolást kapott magyar-osztrák-lengyel film (85 perc)

Oda az igazság

ENNEK A FILMNEK A FORGALMAZÁSI JOGA LEJÁRT.

Jancsó Miklós magyar-osztrák-lengyel koprodukcióban készült alkotása egy sajátos, sokszorosan összetett „túszdrámát” fogalmaz meg Hunyadi Mátyás trónralépésének 550. évfordulóján. Éppen a legrejtettebb részét ragadja meg a Mátyás-mítosznak: a királyság elnyerését, és a megöregedett uralkodó keserű felismerését: hogyan fogja továbbörökíteni azt a világot, amit felépített. És szembesül azzal, hogy ez lehetetlen, mert az a világ egyes-egyedül csak rá volt szabva.

Az Oda az igazság nem az álruhás királyról, a szegények oltalmazójáról, hanem a hatalomról, a hatalmi harcról, a hatalomra jutásról és a bukásról szól.

A rendező ezúttal összeterelte a számára legkedvesebb színészeket – a főbb szerepekben Cserhalmi György, Gálffi László, Balázsovits Lajos, Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Galkó Balázs, Mundruczó Kornél -, akikkel korábban együtt dolgozott. A forgatás három fő helyszínen, Visegrádon, Tahitótfaluban és az ausztriai Rappottensteinben zajlott valós díszletek között, a nézők elé varázsolva a XV. század környezetét.

Műfaj:

történelmi

Korhatár:

KN

Rendezte:

Jancsó Miklós

Írta:

Jancsó Miklós

Főszereplők:

Cserhalmi György | Daniel Olbrychski | Gálffi László

Szereplők:

Mucsi Zoltán | Mundruczó Kornél | Nagypál Gábor

Gyártó:

Mythberg Films

Megjelenés:

2010. 02. 11.