Szerelem és egyéb bűnök

ART besorolást kapott szerb-német-osztrák-szlovén film (106 perc)

Szerelem és egyéb bűnök

ENNEK A FILMNEK A FORGALMAZÁSI JOGA LEJÁRT.

Anica (Anica Dobra) egy helyi gengszternél, Milutinnél (Feđa Stojanović) dolgozik könyvelőként Új Belgrádban. Úgy érzi, az életi holtvágányon halad a semmi felé, ezért végre saját kezébe szeretné venni az életét. Megpróbál kitörni.

A védelmi pénzek havi begyűjtésének napján gondol egyet, és a nap végén felmarkolja a teljes összeget, majd Milutin többi pénzét is meglovasítva szeretné elhagyni az országot. A munka mellett Anica a napot a búcsúzkodással tölti, értéktárgyait titokban a barátaira hagyja, közben egyéb ügyeit is próbálja lezárni. Egy dologgal azonban nem számolt: a lehető legváratlanabb pillanatban érkező szerelemmel.

A nála tíz évvel fiatalabb Stanislav (Vuk Kostić), Milutin kegyeltje éppen ezt a napot választja, hogy megvallja neki érzéseit. A nap folyamán ketten egyre váratlanabb szituációkba keverednek, mely még jobban egymás karjaiba sodorja őket.

Estére azonban Anicának döntenie kell: véghez viszi-e eredeti tervét, vagy inkább fejest ugrik a szerelembe.

Stefan Arsenijevic drámája a Szófiai Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb rendezőnek járó díjat nyerte, valamint olyan nagy fesztiválok programjában szerepelt, mint Berlin, Karlovy Vary, Seattle, Edinburgh, Varsó, Palm Springs, Hong Kong és Róma.

Műfaj:

gengszter

Korhatár:

12

Rendezte:

Stefan Arsenijevic

Írta:

Bojan Vuletic | Srdjan Koljevic | Stefan Arsenijevic

Főszereplők:

Anica Dobra | Vuk Kostić

Szereplők:

Fedja Stojanovic | Milena Dravic

Megjelenés:

2010. 06. 24.