Csütörtöktől mozikban az Ennél csak jobb jöhet (12)

Éric Toledano és Olivier Nakache új filmmel, az Ennél csak jobb jöhet című hamisítatlan francia vígjátékkal jelentkeznek. Az Életrevalók és az Eszeveszett esküvő alkotóinak új rendezése december 28-tól látható a mozikban, szinkronizált és feliratos változatban egyaránt.

Tartalom:

Albert (Pio Marmaï) igazi kisstílű semmirekellő, aki felnőtt fejjel sem jut előbbre az életben. A sors összehozza a kényszeresen vásárló Brunóval (Jonathan Cohen), akivel ingyen sör reményében elmegy egy klímaaktivista gyűlésre. A két férfi egy vonzó tüntetőnek (Noémie Merlant) köszönhetően az ökoharcosok között marad, annak ellenére, hogy igazából egyáltalán nem érdekli őket a Föld megmentése. A társaság tagjai egyre jobban befogadják őket, nem tudván, hogy Bruno és Albert csak a saját hasznát keresi az akciókban. Eközben a két barát között egyre nő a feszültség a lányért való versengésben.

Előzetes:

Mivel a film egyik központi témája a mértéktelen túlfogyasztás, a Mozinet Filmnapokon tartott premier előtti vetítést beszélgetés követte, ahol Gulyás Emesét, a Tudatos Vásárlók Egyesületének elnökét, valamint Nagygyörgy Andrást, az Élelmiszerbank külső kapcsolatok igazgatóját kérdezte Veiszer Alinda. Nagygyörgy András szerint „hihetetlen jó dolog az, hogy az Ennél csak jobb jöhetben nem egy UFO vagy egy meteorit raj, hanem végre valódi dolgok ellen védekezünk, mint amilyen a klímaváltozás.” A beszélgetésben szó esik arról, hogyan fog megváltozni a minket körülvevő világ a közeljövőben, és min érdemes, egyáltalán min lehet még változtatni. Gulyás Emese kifejtette, hogy „ha a jövőben zöldebb alternatívákra váltunk, az csak pici része lesz a változásnak. Igazából afelé kellene elmozdulnia a világnak, hogy alapvetően egy szerényebb életet éljünk.

A film adatlapja itt érhető el.