Díjazták a kritikusok a Larryt és a Veszélyes lehet a fagyit

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége Film- és Tévékritikus Szakosztálya, valamint a Magyar Filmművészek Szövetsége Filmkritikus Szakosztálya Bernáth Szilárd és Szilágyi Fanni filmjeit egyaránt elismerte.

Bernáth Szilárd rendezése, a Larry kapta a legtöbb elismerést a 60. Magyar Filmkritikus Díjátadón. Az alkotás megosztva lett a legjobb első film, a színészek közül pedig hármat is értékeltek: Vilmányi Benett lett a legjobb férfi főszereplő, a legjobb női epizódalakítás díját Szandtner Anna érdemelte ki, a legjobb férfi epizódalakítással pedig Onofer Lászlót, más néven ‘CsalaDo’-t jutalmazták.

Itt került sor az Árvai Jolán-díj átadására is. Árvai Jolán (1947-2001), Balázs Béla-díjas szerkesztő-riporter, az egykori Magyar Televízióban működő Fiatal Művészek Stúdiójának alapító vezetője és producere volt. Számtalan fiatal művésznek segített elindulni, pályájukat elkezdeni vagy folytatni. A díjat minden évben egy arra érdemes független filmproducernek ítéli meg az Eurora Kulturális Alapítvány által felkért grémium. Idén az elismerést Muhi András, a Larry egyik producere kapta.

A Larry forgatókönyvét Bernáth Szilárd rendező Nagy V. Gergővel közösen jegyzi, operatőre Hartung Dávid volt, zenéjét Sperling Andor szerezte, vágója Szabó Tomi volt. A FocusFox produkciójában készült alkotás producere Muhi András és Ferenczy Gábor volt.

A legjobb forgatókönyv díját Lányi Zsófia kapja a Veszélyes lehet a fagyi című filmért.

A Stork Natasa, Patkós Márton, Szabó Máté, Csikász Ágnes és Bódy Magdi főszereplésével készült Veszélyes lehet a fagyi producere Pataki Ági és Kenesei Edina, forgatókönyvírója Lányi Zsófi, rendezője Szilágyi Fanni. A filmet Szilágyi Gábor fényképezte, vágója Ördög Zsófia, zenéjét Kalotás Csaba szerezte.